Ett fritt flöde
håller dig frisk!

 

 

 

 

 

 

Hem    Om...    TCM akupunktur    Estetisk akupunktur    Hårmineralanalys    Kontakt    Länkar

 

Estetisk akupunktur

 

Ansiktslyft på naturlig väg med akupunkturnålar och lågfrekvent ultraljud. Behandlingen tar ca 1,5 timme och avslutas med en avslappnande ansiktsmassage.

 

Behandlingar för föryngring och vitalisering, har använts i Kina mycket länge och varit förbehållet priviligierade grupper, inte minst i kejsarens hov.

 

I Kinesisk medicin förklaras åldrande med att cirkulationen av Qi, kroppens vitala energi och dess flöden avtar med åren och resultatet blir att de meredianer och flöden som underhåller vitaliteten i huden inte längre är lika effektiva. Cellerna och vävnaderna kan inte längre näras och huden torkar, vilket medför rynkor samt att hudens lyster försämras. Dessa processer kan förvärras genom felaktig föda, rökning, livsföring, stress, oro etc.

 

Kombinationen med nålar och ultraljud ger ett optimalt resultat. Huden lyfts och cellförnyelsen ökar av det lågfrekventa ultraljudet. Ultraljudet  bleker även pigmentfläckar, reducerar ytliga blodkärl och ärr. Man får även bra effekt vid solskadad hud och aknebesvär.

Man arbetar inte enbart på ansiktet, utan man använder också punkter på kroppen som ger en total balansering och vitalisering. Man känner sig starkare och piggare helt enkelt, skönhet kommer som sagt inifrån och är ett resultat av optimal balans.

 

Behandlingen ger effekt på: 

Ytliga ärrbildningar, rosacea mm.

Lyfter haklinjen

Reducerar rynkor, linjer, svullnader/påsar, mörka ringar under ögonen

Huden blir spänstigare och får mer lyster, hälsosam ansiktsfärg

Klarare blick i ögonen

Stärker immunförsvaret

Ökar blodflödet till huden

Minskar storleken på porerna

 

Behandlingen anpassas efter kundens önskemål (rynkor, lyft ärr osv). Mycket tunna sterila engångsnålar används. Biverkningar? Möjligtvis kan enstaka blåmärke uppstå, särskilt om man äter blodförtunnande medicin. Gott om positiva biverkningar finns det däremot som tex ökad energi, stärkt immunförsvar och ett ökat inre lugn. För bästa effekt räknar man ca 10 behandlingar under 5-10 veckor och därefter rekommenderas en underhållsbehandling varannan månad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datablad
Estetisk akupunktur(pdf)

 

 

 

Copyright (c) 2011 AD Akupunkturen